După proiectul pilot din Timișoara, Patrula de reciclare se extinde în 7 județe. Peste 130 de instituții au răspuns pozitiv demersului nostru și s-au înscris deja în program, cu un număr intermediar de aproximativ 10.000 de copii care se vor implica în acțiuni de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.
Numărul mare de solicitări de înscriere din partea școlilor a făcut ca data limită pentru înscrierea în Patrula de reciclare pentru marti, 20 decembrie, ora 24.00. Detalii despre programul Patrula de Reciclare și metodologia de înscriere sunt disponibile pe pagina dedicată a site-ului Asociației RoRec, https://www.rorec.ro/ro/patrula-de-reciclare, precum și pe pagina de facebook, www.facebook.com/patruladereciclare.
Bistrița-Năsăud, Călărași, Hunedoara, Prahova, Teleorman, Tulcea și Timiș sunt județele în care Asociația RoRec, inițiatorul programului Patrula de reciclare, cu sprijinul partenerilor Indesit și Philips, va desfășura programul Patrula de reciclare. Realizat în parteneriat cu Primăriile și Inspectoratele Școlare Județene, în sistemele de învățământ pre-școlar și pre-universitar, programul pune la dispoziția participanților un sistem educațional accesibil, simplu, și urmărește încurajarea obiceiului de colectare selectivă a acestui tip de deșeuri. Totodată, Patrula de reciclare ajută elevii să înțeleagă unele dintre cauzele poluării mediului și să conștientizeze faptul că reducerea acestora depinde de fiecare dintre noi.
Ediția 2011-2012 a proiectului Patrula de reciclare se va desfășura în unitățile de învățământ pre-școlar și pre-universitar din județele participante în proiect, în perioada 25 noiembrie 2011 – 15 iunie 2012. Și în acestă ediție, organizatorii, cu sprijinul producătorilor Indesit și Philips, vor recunoaște performanța, oferind premii pentru unitățile de învățământ și profesorii coordonatori, pentru cea mai mare cantitate DEEE colectată/membru în Patrula de reciclare, dar și alte premii, acordate atât la nivel național, cât și local, în fiecare dintre instituțiile înscrise în program. Partenerul media al proiectului este Agenția Națională de Presă Agerpres.
Programul susține eforturile comune ale Asociației, autorităților locale și membrilor RoRec de a crea o infrastructură coerentă de colectare DEEE, pentru a contribui la atingerea obiectivelor cantitative impuse de normele europene, anume de 4 kg DEEE colectate de fiecare locuitor, anual.