O imagine cat 1000 de cuvinte, o Patrula cat mii de like-uri – Patrula de reciclare a Scolii Gimnaziale Basarab I, Curtea de Arges

Au ieșit pe locul II la concursul de fotografie organizat de Asociația RoRec pe pagina de Facebook în iarnă, concurs prin care fiecare Patrulă s-a prezentat comunității printr-o poză de grup reprezentativă pentru activitatea sa. în competiție, s-au luptat eroic, până la ultimul LIKE, cu câștigătorii locului I, Patrula de reciclare a Școlii Nr. 3 din Mangalia și, pentru ca diferența de voturi a fost foarte mică, nu s-au demotivat: și-au promis ca în ediția următoare, vor ieși pe primul loc. Perseverență de nota 10 zicem noi.

„în urma înscrierii în concursul de fotografie, sute de elevi ai școlii, cadrele didactice, părinții, vizitatori ai profilelor de Facebook s-au implicat în acțiunea de votare și de distribuire a informațiilor despre campanie pe paginile românești și străine. S-au realizat peste 1,000 de distribuiri ale fotografiei cu care școala noastră a intrat în concurs, s-au strâns peste 2,500 de voturi, s-a popularizat acțiunea la nivel internațional și am primit nu numai felicitări de la vizitatorii din multe țări, dar și un meritat loc II pentru care am muncit cu toată forța. Mulțumim organizatorilor pentru premiu și pentru încrederea acordată.”, ne spune emoționată doamna profesoară Anca Popescu.

Dorința acerbă de a fi pe primul loc și pasiunea cu care au militat pentru fiecare LIKE i-a evidențiat clar în cadrul competiției fotografice. Practic, ei au arătat cum, printr-o prezență activă pe canalele de social media, pot reuși într-un timp relativ scurt să popularizeze demersurile Patrulei și astfel să facă vizibile unei lumi întregi, eforturile lor de copii dedicați, antrenați într-o misiune ecologică așa de importantă.

Misiune de la care nu au abdicat o clipă, iar faptul că au fost tot timpul responsabili și competitivi, a făcut ca doamna profesoară Anca Popescu să câștige premiul pentru cel mai activ profesor din județul Argeș. „Le-am predat copiilor la clasă dragostea mea pentru natură, dorința de implicare, ambiția, caracteristici pe care și le-au insusit firesc, cu inima deschisă.”, ne spune profesorul coordonator.

Succesul lor s-a datorat în mare parte și dorinței de a scoate activitățile Patrulei din perimetrul clasei sau al școlii în care își desfășoară activitatea. „Să știe toată lumea că suntem puși pe fapte mari” pare a fi gândul după care s-au ghidat în competiție. Pentru că, nu-i așa, nu poate fi vorba de îngrădiri sau de limitări atunci când ești atât de responsabil față de colectarea nocivelor deșeuri electrice și față de comunitatea din care faci parte.

Și uite așa au reușit să demareze activități care să-i facă și mai vizibili. Din imensa lor muncă de promovare a Patrulei, au ieșit 100 de lucrări artistice dintre care 40 au fost selectate pentru o expoziție dedicată nu doar copiilor, ci și cadrelor didactice, părinților și vizitatorilor școlii.

Și cum s-au considerat din start o Mare Echipă, au cooptat pe rând toți parintii, profesorii din școală, personalul de întreținere, un partener local destoinic, jurnaliști și prezentatori TV care le-au lăudat eforturile în presa locală.  Un exercițiu extraordinar de bun, care merită urmat ca model de reușită si perseverență într-o competiție școlară de anvergură cum este Patrula de Reciclare.

Ce a rămas în final? Gustul victoriei și dorința de a fi la înălțime în continuare. „Premiul a fost o răsplată meritată pentru efortul depus nu numai de cei mici, dar și de adulții care au trăit cu intensitate maximă toate activitățile derulate.” ne transmite cu un zâmbet ghiduș profesorul coordonator.

 „La mai mare”, zicem noi și la cât mai multe LIKE-uri pe Facebook și în întreaga activitate școlară!