Copiii respecta mai mult ceea ce vad ca faci, decat ceea ce le spui sa faca.
Fii model pentru ei si colecteaza selectiv deseurile de echipamente electrice si electronice.
Fii un erou pentru copiii din jurul tau, lasa-i sa-ti impartaseasca ce au invatat si dovedeste ca le respecti idealurile!
Acestea sunt doar cateva din sloganurile mobilizatoare cu care copiii si profesorii din Patrula de Reciclare1 se straduiesc sa ajute oamenii sa inteleaga cat de important este sa colecteze selectiv si sa trimita la reciclare deseurile de echipamente electrice si electronice. Pe scurt, DEEE, adica aparate electrice si electronice vechi sau stricate de orice fel, becuri, neoane, baterii si acumulatori.
Copiii au invatat ca aceste deseuri polueaza daca sunt aruncate oriunde, motiv pentru care exista norme europene de mediu care ne cer sa colectam pana la 4 kg DEEE/locuitor in fiecare an, dar noi, romanii, nu reusim sa strangem decat 1 kg/locuitor!
Asadar, vor sa schimbe in bine aceasta situatie si au aratat deja ca se poate: in editiile de pana acum ale programului, la nivel national, peste 1.500 de profesori si 55.000 de agenti au reusit sa convinga mii de romani sa colecteze selectiv si sa trimita spre reciclare peste 500.000 kg de DEEE! Au pus la cale cele mai eficiente si nastrusnice proiecte si campanii de informare si constientizare si au dovedit ca pot face, cu adevarat, o diferenta!
Patrula de Reciclare este programul national de educatie de mediu desfasurat de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec in institutii preuniversitare (gradinite, scoli, licee), avizat de Ministerul Educatiei Nationale si sprijinit de Inspectoratele Scolare locale.
An dupa an au distribuit flyere informative despre colectarea selectiva de deseuri electrice si electronice, au organizat mii de actiuni de informare si colectare in scoala si in comunitate, au organizat sute concursuri de creativitate, ba chiar marsuri si un flashmob pe teme ecologice.
Puteti citi mai multe despre activitatile lor pe www.patruladereciclare.ro si le puteti urmari povestile aici.
Obiectiv 2014 – 50g DEEE colectate/locuitor
Anul acesta si-au propus sa faca o schimbare in atitudinea fata de mediu si in felul in care il protejam. Iar, ca orice calatorie nascuta din scopuri nobile, nu e o misiune usoara. Au nevoie de suporteri!
Destinatia acestei calatorii se traduce in implicarea fiecarui judet, ca in cele din urma, fiecare roman sa colecteze anual cel putin 50 de grame de deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE). In alte cuvinte, trei baterii, care sa ajunga la reciclare, de la fiecare dintre noi.
Iar cand va ajunge acolo, fiecare judet va castiga un premiu national! Orice aventura e cu atat mai valoroasa cu cat suntem mai multi.
Implicarea voastra in acest proiect de responsabilitate sociala tine numai de timp si atitudine.
Cum puteti ajuta Patrula de Reciclare ?
Iata cum puteti fi suporterul Patrulei de Reciclare :
1. Scapati de toate deseurile electrice in mod responsabil, in beneficiul Patrulei judetene de Reciclare!
Cu siguranta aveti, in birouri sau in depozite, computere, imprimante, telefoane sau alte vechituri nefolositoare pe care legea va obliga sa le casati.
Identificati DEEE-urile respective, sunati la TelVerde 0800.444.800 (apel gratuit din toate retelele de telefonie), iar echipa Asociatiei RoRec va veni sa le preia gratuit de la sediul dumneavoastra.
Cantitatile colectate vor fi calculate in contul Patrulei Judetene si vor creste sansele la premiul national.
2. Mobilizati-va colegii la colectarea DEEE!
Convingeti-va angajatii si colegii sa predea DEEE-urile mari de acasa, in contul Patrulei, sunand gratuit la TelVerde 0800.444.800.
3. Dati povestea mai departe! Povestiti despre noi tuturor colegilor, prietenilor si celor din jurul dumneavoastra!
Ne puteti cunoaste si puteti vorbi direct cu noi pe www.facebook.com/patruladereciclare! Transmiteti mai departe mesajul nostru si incurajati colectarea selectiva a DEEE!
Implicati-va acum si haideti sa aratam impreuna ca suntem o comunitate puternica si ca nu am uitat ce inseamna sa iti pese de cei din jur!
Articol publicat de ele.ro aici.