Asociația Română pentru Reciclare RoRec a sărbătorit în luna noiembrie 10 ani de reciclare a DEEE în România, 10 ani plini de provocări, dar cel mai important, de realizări.
Evenimentul, organizat sub sloganul “Împreună pentru un viitor european!”, s-a axat pe planuri de viitor, valorificând realizările primilor 10 ani de activitate. Ca principali contributori la succesul Asociației RoRec, membrii producători au fost invitați să discute subiecte de mediu și CSR. Au fost prezentate pe scurt campaniile de comunicare, infrastructura, instrumentele de lucru personalizate, dar și proiectele speciale, care au fost dezvoltate și perfecționate în ultimii 10 ani. Toate acestea pot asigura capacitatea operațională critic necesară pentru atingerea obiectivelor de colectare impuse de legislație.
Acum 10 ani, Asociația Română pentru Reciclare RoRec se năștea pentru a prelua responsabilitatea gestionării deșeurilor electrice de la producătorii fondatori. La ora aceea, domeniul era ca un teritoriu abia descoperit. Aveam misiunea să colectăm o cantitate substanțială de deșeuri electrice, într-un răgaz scurt, pentru a recupera decalajul față de normele europene. Proiectul nostru a fost să dovedim că DA, ESTE POSIBIL. Și am dovedit. Pentru noi, succesul nu este un lux, ci, practic, singura cale. Trebuie să ne îndeplinim misiunea asumată în fața industriei. Alegerile din trecut au creat soluțiile funcționale, care ne-au ajutat să ajungem unde suntem azi. Principiul rămâne valabil. Viitorul va fi rezultatul deciziilor pe care le luăm astăzi. – Liviu Popeneciu, președinte director general Asociația RoRec
Cu aceeași ocazie, comunitatea partenerilor operaționali a fost invitată să participe la întâlnirea anuală a Asociației RoRec. Au fost discutate instrumente, platforme informatice, proiecte și rezultate, în pregătirea noilor planuri și angajamente pentru următorul an, care se anunță foarte dificil.
Retrospectiva celor 10 ani de activitate RoRec a oferit ocazia de a puncta nu numai succesele trecutului, dar mai ales proiectele și instrumentele existente care pot fi utilizate eficient pentru a atinge țintele de colectare în viitor.