Iasi Recicleaza!

în fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. La îndemnul WWF, organizația care a inițiat mișcarea Earth Hour în anul 2007, peste 7000 de orașe din peste 152 de țări au stins lumina de Earth Hour în 2013, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viața noastră de zi cu zi îl are asupra planetei și asupra resurselor naturale.

Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour), în care oamenii de pretutindeni sunt îndemnați de fiecare dată nu numai să stingă lumina, ci să se angajeze în acțiuni de mediu în fiecare zi.

Anul acesta, în perioada 24-28 martie, Asociația RoRec împreună cu partenerii săi Primăria Municipiului Iași, SC Salubris SA , Liga Studenților Chemis a Universității Tehnice Gheorghe Asachi Iași,  Liga Studenților Geografie-Geologie, Liga Studenților Biologie a Universității  Alexandru Ioan Cuza, Inspectoratul Școlar Județean, Palas și United Business Center – organizează o amplă acțiune de colectare a deșeurilor electrice și electronice, urmată și de o serie de evenimente artistice ce se vor desfășura în fața Primăriei Iași. Următiți un reportaj de la conferința de presă aici – http://stiri.telem.ro/stiri/iasi-recicleaza-video–3638.html.